En kort uppdatering om läget

Det som ingen har missat att det är sommarvarmt ute och semester tider börjar närma sig. Själv har jag ett sommarjobb att spendera min tid på om en vecka. Dessutom arbetar jag med att få ordning på mitt företag. Hur blir det i framtiden när jag ska leva helt på mitt företag? Kommer jag kunna ta ut semester fast jag är entreprenör? Sebastian Stjern skriver en mycket bra blogg och idag tar han upp ämnet semester.

Nu var det inte semester jag skulle ta upp egentligen utan mest uppdatera er lite på hur det går för mig i sommarvärmen. Jo, tack. Det går riktigt bra måste jag säga. Jag har fått svar från min affärscoach eller vad jag ska kalla honom angående min affärsidé och min affärsmodell. Han tyckte det såg bra ut även om han hade några få invändningar om vissa småsaker. Jag håller som bäst på att fundera över dem. Tack vara hans funderingar kommer jag utöka mina tjänster med ytterligare två tjänster. Resterande som han tog upp tål som sagt att fundera på. Nästa uppgift jag fick var att göra en Marknadsplan.

Jag har som ni vet redan börjat genom att skriva en om hur jag ska gå tillväga med min marknadsföring på Twitter och Facebook. Där har jag verkligen vart tydlig med hur jag ska gå tillväga när det gäller sociala medier. Vad ska kommuniceras, hur ska det kommuniceras, till vilka ska det kommuniceras och vart ska det kommuniceras. Vilka är mina mål och hur ska jag mäta ifall jag når mina mål. Therese Reuterswärd tipsar om en mängd bra mätverktyg för just Twitter i ett inlägg i sin blogg. Nästa steg i den processen är att gå vidare till all marknadsföring och göra samma sak där.

Vidare har jag byggt om min webbplats lite. Eftersom fokus har ändrats behövde jag även flytta fokus på sajten så att det som är viktigast hamnar i fokus. Dessutom har jag försökt att skapa ett PHP script som ska hjälpa mig med mina betal-SMS. Eftersom jag inte har speciellt mycket pengar att tillgå och därför inte har råd att anlita människor som gör det åt mig har jag fått jobbat med det själv. Just nu har jag nästan ett helt fungerande script om det inte vore för att det påstår att jag måste specificera text om jag ska ha variabeln text med. Problemet är att det är just olika texter som bestämmer vad svaret ska bli. Jag och PHP är inte de bästa kompisar just nu som ni kanske förstår. Dock känner jag pressen lite att vi ska bli det snarast eftersom just detta script är ryggraden i mitt företag för tillfället.

Förutom scriptet har jag ett dilemma till. Jag har funderingar över vilket domännamn jag ska använda mig av. Ett som är bättre lämpat för SEO eftersom det har ett av mina nyckelord med i domänen eller om jag ska fortsätta med det som jag har håller på att jobbar in. Har marknadsfört mig med det via olika kanaler i sen i mars. Svår fråga eftersom det inte bara är att byta. Det tillkommer saker som ny logga och så vidare. Råd och tips mottags med glädje.