Att Använda Video För Att Kommunicera Med Medarbetarna

Jag har personer i min omgivning som ofta pratar om vikten att använda sig av teknik för att nå ut med sitt budskap. Den här bloggen är faktiskt en av flera sätt som jag valt att kommunicera med min omgivning på. Nu är jag inne på att jag ska kommunicera fredagens ledighet till mina medarbetare via video. 

Christian Dahlqvist (Christian på Twitter) och Johan Lange (Johan på Twitter) är två av dem som verkligen brinner för video. De är båda flitiga användare av den svenska tjänsten Bambuser och är inte sena på att berätta om fördelen med att dela med video. Jag har själv tipsat hon som är chef för Social och Omsorgskontoret att börja använda video istället för sina veckobrev. Hon är en väldigt vass retoriker och skulle vinna ännu mer på video tror jag.

Hur har jag tänkt att använda mig av video till mina medarbetare? Jag tänkte att kommunicera till dem via min privata kanal som jag har på Bambuser. Jag väljer den kanalen eftersom jag kommer använda mig av den för att dela mina tankar här på bloggen men även för att jag tror på transparens  Det finns inte något som skrivs här som inte tål att delas av mina medarbetare. De är hur som helst tankar och idéer som de får ta del av på arbetet.

Jag tror jag kan vinna rätt mycket på att använda just video i kommunikationen. Dels så kan jag berätta lite om min vecka eller den senaste tiden. Det blir lättare för dem att ta till sig informationen via video än text. Jag kan förmedla mer med tonläge, retorik och kroppsspråk. Jag tror vi alla kommer tjäna lite tid. Det kommer skapa viss uppståndelse på enheterna och vissa kanske även kommer att skratta åt det. Den sista tanken kring det är att detta är ett sätt att få in video mer naturligt i vår verksamhet för att så småningom använda sig allt mer av video.

One thought on “Att Använda Video För Att Kommunicera Med Medarbetarna

Comments are closed.