Chefen Uppskattade Mitt Försök Med Video Som Kommunikationsmedel

Att kommunicera med andra är inte alltid så lätt. Enligt viss forskning använder vi endast 5 procent av vår förmåga när vi kommunicerar genom text. Video ger oss nästan alla fördelar som ett samtal öga mot öga ger även om det kan hållas på avstånd. 

Det finns flera anledningar till varför jag väljer att laborera lite med video just nu. Dels är det utanför min komfortzon och jag tycker om att utmana mig själv. Sen tror jag att vi kan ha nytta av mer video i vår verksamhet. Jag gjorde mina första staplande försök till kommunikation ut mot mina enheter igår med video. Jag spelade in en kort video från kontoret som jag även sände live via Bambuser. Resultatet kan ni se nedan.

En av anledningarna till varför jag väljer att laborera just med video är att jag upplever det som lite mer levande än ren text. I en video kommer kroppsspråk fram och olika nyanser i rösten fram något som texten inte kan ge. Jag tror att det skulle vara bra att använda video som sammanfattningar av möten där alla får säga vad de tar med sig från mötet. Det tror jag skulle vara nyttigt för både de närvarande och de som inte deltar på mötet.

Vi får se var mina försök med video landar. Hur som helst så uppskattade min chef min första video och jag tror att medarbetarna också uppskattar den även om det var tyst om det första dagen.

Uppdaterat: Mycket passande började jag titta på det här från Webbdagarna. Jag är som vanligt väldigt nyfiken på hur du tänker kring video. Kommentera gärna eller sök upp @alpstedt på twitter.