Hur ska du få betalt?

Min idé som jag bilder mitt företag efter handlar om tjänster på nätet. Det svåra när det gäller just dessa tjänster är hur du som företagare ska få några inkomster. För när allt kommer omkring är det inkomsterna som räknas för att du ska kunna driva företaget. Själv funderar jag fortfarande på vart min idé ska generera inkomster till mig.

Min första idé var att inkomsterna skulle komma till mig via reklamintäkter. Som ni säkert vet har synen på internet reklam förändrats. De som sprider sin reklam vill att den ska generera inkomster till dem. Deras syn på det hela är att de flesta banners bara finns på de olika sidorna till ingen nytta. En företagares mål är som sagt att få in pengar i företaget. Driver du ett spelbolag vill du att människor ska spela hos dig. Leder inte dina banners spelare till din sida är reklamen meningslös. Personligen vet jag att jag inte skulle betala för reklam som inte leder till något. Dessutom kräver reklam på din sida att du har mängder av besökare varje vecka.

Nästa Idé jag fick var att starta upp en webshop för att på så sätt få inkomster till bolaget. Jag tror fortfarande på min idé om webshopen men jag tror inte att jag kommer att komma upp i de volymerna som krävs för att jag ska gå runt. Speciellt inte om vi tar med den tidsåtgång som en webshop kommer att kräva.

Det som snurrar runt i mitt huvud just nu är att ta betalt för de tjänster som jag tänker erbjuda. Jag har hört allt oftare på sista tiden att vi behöver börja ta betalt för tjänster på internet och att det är svårt att gå från en gratistjänst till en betaltjänst. Jag tror det stämmer. Men hur går man tillväga om det redan finns en liknande tjänst som är gratis? Visst tar man tjänsten ett steg längre vilket jag kommer att göra men räcker det för att människor ska vara villiga att betala för tjänsten?

Något som är säkert är att jag verkligen kommer behöva fundera två och tre varv på hur jag ska få inkomster till företaget. Min affärsmodell behöver verkligen bli klar. Precis som alla andra har jag massor av idéer som flyger omkring i huvudet. Att få ner dem på papper och få struktur på dem är en god start. Samt att kolla upp olika lösningar. Just nu undersöker jag olika system att betala via sms. Det tar tid men det kommer vara värt det när jag hittar företaget som är bäst för mig.