Hoppa till innehåll

Vad Innebär Det Att Vara Produktiv?

  • av

Vi människor känner ofta en tillfredställelse när vi vinner något. Även personer som inte har vinnarskallar får en känsla av välbehag. Men vad är det egentligen som tar oss till våra personliga vinster? 


För att nå personliga vinster så behöver du bestämma dig vad det är du ska vinna. Det kan egentligen vara precis allt från att ta världsrekord i antal timmar tv-tittande i rad till att skapa någon produkt som kommer att förändra världen. När du väl har bestämt dig så behöver du börja arbeta mot att vinna dvs nå målet som du satt upp för dig själv.


Enligt Wikipedia är produktivitet inom ekonomi måttet på det värde som produceras per enhet insatsfaktor. Men det skulle också kunna syra på produktiviteten mätt som produktionen per arbetad timme. Det innebär att du är produktiv varje gång du arbetar med något som tar dig närmare dina uppsatta mål och dina vinster.


För detta så behöver du identifiera vad du behöver göra för att komma närmare målet. David Allen har skrivit en bok som heter Gettings things done – the art of stress-free productivity. Jag kommer de kommande posterna beskriva vad GTD går ut på och hur David Allens filosofi fungerar. 

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.